VELEŇSKÁ PENTLE 2014 - Veleň, 14.6 2014

25.06.2014 12:50

VELEŇSKÁ PENTLE 2014 -  Veleň, 14.6 2014

V letošním roce slaví naše odbočka pět let od svého založení. Jedním z prvních úkolů, který jsme si na začátku stanovili, byla akce, která by nás reprezentovala a dostala do podvědomí ostatních odboček, ale i občanů naší domovské Veleně. Tou akcí se nakonec stal turnaj v chytání a kopání pokutových kopů – Veleňská Pentle. Prvních čtyř ročníků se shodně zúčastnilo 64 startujících a my si nedokázali představit, že by tomu mělo být nikdy jinak.  V letošním roce se však, během třech dnů od vyhlášení turnaje, přihlásilo 61 lidí. Zájem byl tak obrovský, že jsme rozhodli turnaj rozšířit na 128 hráčů. To však přineslo nemálo problémů, se kterými jsme se museli popasovat. Ale hezky popořadě.

Počasí - Věčné zaklínadlo podobných akcí. Předpovědi hlásaly přeháňky, ale až na dvě krátké spršky nám, jako každý ročník, počasí přálo. Příjemných 21 stupňů, vytvořilo ideální podmínky, pro všechny startující.

Občerstvení – Jako vždy nad ohýnkem rotovalo Jardovo výtečné prasátko, na grilu voněly klobásky a párky a děti vzpínaly své ručky k párkům v rohlíku a zmrzlinám. Zde se sluší vyjádřit velký dík, děvčatům Janě a Gábině za velkou pomoc za grilem. Moc jste nám holky pomohly! Již po druhé jsme mohli ochutnat lahodnou kávu od našich italských přátel. Doufáme, že tomu bude stejně i napřesrok. Vám taky díky, klucí jedni italský J. O nápoje se poctivě starali fotbalisté Slavoje Veleň. 10 vypitých sudů hovoří za vše…

Dětská Pentlička – 32 malých fotbalistů, od tří do dvanácti let, si to rozdalo od jedenácti hodin v dětské soutěži.  Některé kopy jen symbolické, postavení v bráně statické. Některé však razantní a přesné a zákroky dechberoucí. Největší vůli po vítězství projevil Honza Kuchta z Veleně, který si ve finále poradil s Davidem Bursou z Mělníka. Pomyslný bronz pak bral Kuba Matějka z Veleně. Vítěz si odnesl tablet, druhý a třetí pak kvalitní sluchátka od našich sponzorů. Uznání také patří Lucii Škardové. Jako jediná se nebála postavit tvrdým ranám kluků a nevedla si vůbec špatně. Prokázala, že se díky házenkářské průpravě míče nebojí a postoupila, tuším do třetího kola. Odměnou jí byly hodinky Casio.

Hlavní soutěž – Jak jsem již předeslal, letos 128. Nakonec se nás sešlo 116. Úctyhodné číslo. Po zdlouhavém losování (na tom musíme ještě zapracovat), jsme se rozdělili na dvě branky a turnaj mohl začít. Výsledky ze vzdálenější branky byly přenášeny vysílačkou a vše běželo jako po drátkách. První kolo nabídlo několik pikantních soubojů. Např. můj s nejstarším, již tradičním účastníkem turnaje, Lojzou Nedorostem (71), nebo Lukáše Jarolíma se sparťanským srdcařem Lubošem Horníčkem. Další kola se již kopala na jednu branku a každým dalším kolem se kvalita zvětšovala. Kolem šesté jsme se dočkali velkého finále. Proti sobě se postavili David Podzimek z Jablonce nad Nisou a Marek Kubsch z Českého Dubu. Finále jak má být. Neomylné střely a obětavost v brance ho dovedlo až do čtvrtého rozstřelu. V něm projevil pevnější nervy David a tak se poprvé na putovním poháru a desce v hospodě U Arazimů objeví stejné jméno. David je totiž vítězem ročníku 2012. Třetí místo, pak bral Zdeněk Kasalý, který si poradil s Vaškem Charvátem.

Tombola a ceny – Díky všem našim sponzorům si každý z účastníků odnesl buď nějakou drobnost, nebo hodnotnou věc. Namátkou - bazén, Soda Stream, sluchátka Buxton, hodinky Casio  apod. Vítěz si pak odnesl hodinky Casio v hodnotě 15.000,- korun!!! Všem našim sponzorům mnohokrát děkujeme!!!

Hosté – Jak jsem již v článku zmínil, turnaje se aktivně zúčastnil bývalý kapitán Slavie Praha Lukáš Jarolím. Ten skončil ve čtvrtfinále na kopačkách pozdějšího vítěze Davida Podzimka. Lukáš kvůli nám dokonce zrušil rodinnou večeři  - tak snad se mu u nás líbilo. Lukáši díky! Dalším z hostů byl dvojnásobný mistr Evropy a dlouholetý hráč Slavie pan Dušan Herda. Dlouho jsem ho přemlouval, ať si sebou vezme kopačky. Nevzal, ale myslím, že v příštím ročníku ho na hřišti už uvidíme J.

Hudba a ozvučení – Díky klukům z legendární kapely Joudův Píst jste mohli poslouchat můj  a Pavlův oduševnělý komentář a užít si pořádnou nálož rockové muziky.

Startující a diváci – Asi to nejdůležitější na celém turnaji. Vám všem patří největší dík! Díky za zájem o náš turnaj, díky za trpělivost a schovívavost při nějakých chybičkách a díky, že jsme dokázali, že ač každý vyznáváme jiné barvy, dokážeme se k sobě alespoň jeden den v roce jako lidi!

Jedno speciální poděkování – Děkujeme ,,poctivému nálezci,, naší vlajky za vrácení. Po čtyřech měsících od ztracení ji Fanýsek našel hozenou za plotem. Výroba nové nás stála 4.600 Korun…

Pátý ročník Veleňské Pentle je tedy minulostí a my doufáme, že se s vámi uvidíme i za rok při ročníku šestém!

Za SKS VELEŇ

TATA

Vyhledávání