SLÁVISTICKÉ DUŠIČKY - Praha 2.11.2013

10.11.2013 11:15

Již potřetí jsme se sešli, abychom krátkou vzpomínkou, položením věnečku a zapálením svíčky, uctili alespoň malou část slavných jmen, které na sobě nosili dres nejkrásnější, dres sešívaný.

„Tradiční“ čtveřici - Bican, Plánička, Veselý a Johny Madden, letos doplnil nově objevený hrob Štefana Čambala na Ďáblickém hřbitově. Zde také naše minipouť za velikány naší historie začala. A zde se k nám také připojil Dušan Herda, další legenda červenobílých barev!

Další zastávkou byl pak hrob prvního zahraničního trenéra Slavie Johnyho Maddena. Tam nás čekalo milé překvapení v podobě vzpomínkové akce sdružení Celtic Graves Society, která ke 125. výročí prvního zápasu Celticu, vyhledala hroby všech účastníků tohoto utkání po celém světě a zanechala zde malou drobnost a krátký text.

U hrobu Františka Pláničky pak potěšilo setkání s jeho vnukem. Na Vyšehradě jsme se následně, za tradičního zájmu kolemjdoucích, poklonili nejlepšímu střelci světové fotbalové historie a celé putování jsme zakončili u hrobu muže se srdcem červenobílým, u hrobu Františka Veselého.

Následoval výtečný oběd u Svaté Anny a pak hurá do Příbrami!

TATA

 

P.S.

Výčet jmen, které kdy oblékali náš dres, je obrovský. Kdyby snad někdo věděl, kde spočívají další hráči naší historie, ať dá prosím vědět. Za organizátory této pietní akce, předem děkuji.

 

Vyhledávání