SLÁVISTICKÉ BOWLENÍ, Kutná Hora, 2014

10.04.2014 08:22

 

Těžké časy zažívá slávistický fanoušek, opravdu těžké. Fotbalisté balancují nad hranicí sestupu, hokejisté balancují dokonce nad hranicí samotného bytí či nebytí. Jeden by se s toho zbláznil, řeklo by se...

Slávistický fanoušek je, ale zocelen a léty strádání prověřen. Když už to nejde našim borcům na trávě, či na ledě dokáže se pobavit a nervovou soustavu pohladit jinde. Kde? Třeba a mnoha sportovních, nebo společenských akcích, pořádanými odbočkami Odboru přátel Slavie.

Jednou takovou tradiční, je i Slávistické bowlení, pořádané kolínskou odbočkou. Letos již po osmé se sešlo v Kutné Hoře 16 týmů. Mezi nimi samozřejmě nemohli chybět ani naše tři trojice.

Jako již tradičně se koná sraz všech účastníků zájezdu u MC Donaldu na dálnici, kde probíhá tradiční káva a probíhá několik tradičních vtípků na Pepovu bowlingovou kouli. Zasvěcení vědí...

Po příjezdu do Kutné Hory a ubytování, s radostí zjišťujeme, že se v lokále pohybuje naše oblíbená dvojice sparťanskopardubických číšníků!

Vše tedy nasvědčuje kvalitnímu večernímu programu... Několik pivek na přivítanou a už míříme k herně.

Zde panuje jako vždy tradičně skvělá nálada. Všichni se za ta léta už známe, všichni víme jak turnaj probíhá, takže vše běží jako po drátkách. Uběhnou dvě hodinky a už známe vítěze osmého ročníku, tohoto v bowlingovém světě, prestižního turnaje. Ano, překvapivě to není ani jeden z veleňských týmů...Vítězství obhájili Rokycany I, před svými krajany Rokycany II, bronz pak bral Brandýs nad Orlicí.

Naše umístění? 6, 10 a 14 místo. No a co...

K vyhlášení již tradičně patří bohatá tombola, kde jsme také do světa díru neudělali, ale nám to nevadí. My to tady máme rádi!

Následuje odjezd ke Katovi, společná večeře s přáteli z České Třebové a pak už jen klasika. Výborné pivko, skvělá atmosféra, bezvadná obsluha a odchod z restaurace, zase jako poslední...

Ráno po snídaní ještě procházka po jarním sluníčkem zalité Kutné Hoře. A hurá domů.

Těžké časy zažívá slávistický fanoušek, opravdu těžké. Ale dokud budeme držet při sobě, dokud dokážeme pořádat podobné akce, věřím, že dobu temna přežijeme a bude zase líp.

 

AŤ ŽILE SLAVIA!!!

 

TATA

F.F!!!

Vyhledávání