SLÁVISTICKÁ KUŽELKA - Kutná Hora, 3.12.2011

05.12.2011 10:58

V sobotu se konal v Kutné Hoře třetí ročník bowlingového turnaje smíšených párů Slávistická kuželka, kterého se zúčastnilo 22 párů. Mezi nimi samozřejmě nemohli chybět i tři a půl dvojice reprezentující naši veleňskou odbočku.
Bohužel s turnajem kolidoval přesunutý zápas našeho áčka s Libercem. Po rychlé emailové anketě se však většina přihlášených shodla, že lepší koule v ruce, než Straka v Edenu a dala přednost bowlingovému klání, před prvním jarním kolem. Že to byla volba správná se později ukázalo.
Naše veleňská delegace ve složení já, Jana, Pavel a Dana vyráží v 11. hodin. Na dálnici se k nám ještě u McDonalda přidává Petr s Danou. Po kávě a pobavením všech přítomných, mým týden starým náhozem 99,  odjíždíme směrem Kutná Hora.
Tradiční základna našeho týmu penzion U Kata, prošel přes léto několika úpravami. Restaurace byla rozšířena o letní terasu a zimní zahradu. Nově i na čepu pivovar Staropramen. Ochutnali jsme výtečnou jedenáctku a procházkou vyrazili k herně. Zde se k nám ještě přidává Slamák, původně jen v roli diváka, byla mu však přidělena partnerka do hry, takže nakonec i jako startující.
O turnaji samotném se nemá cenu mnoho rozepisovat. Jako vždy perfektně zvládnutá organizace, pěkné ceny i bohatá tombola. To vše již patří ke koloritu akcí pořádaných kolínskou odbočkou a hlavně tahounem a organizátorem Michaelem Janáčkem.
V něčem však byl letošní ročník přeci jen jiný. Samozřejmě kuželku si jako již tradičně odvezli do Brandýsa nad Orlicí manželé Tomáškovi, ale co se dělo na místy pod nimi stojí za zmínku. Předně překvapení největší Pavel s Danou jdoucí obhajovat své krásné loňské předposlední místo skončili na překvapivém místě sedmnáctém a považte, na šestnáctou příčku jim chyběly jen čtyři body! Jirka s Bibiánou Janáčkovou zakotvili na přijatelném jedenáctém místě. Petr s Danou obsadili solidní osmou příčku a jen Petr sám nejlíp ví, že kdyby navázal na svůj výkon s prvního kola, mohlo být umístění ještě lepší. Já s Janou jsme obsadili v konečném účtování příčku třetí! Takže poprvé v historii bowlingových turnajů v Kutné Hoře putovala pomyslná bronzová medaile do Veleně! Na tu stříbrnou nám scházelo šest bodů...
Po vyhlášení výsledků následovala bohatá tombola, ze které si většina účastníků odnesla nějakou zajímavou cenu.
Turnaj skončil a my se vydali k závěrečné tiskovce U Kata. Bohužel slíbená účast dalších diskutujících se nekonala a tak jsme zůstali jen v sedmi. Škoda. My se ale nad dobrým jídlem a pivkem bavili jako tradičně až do zavíracích hodin. Až chorál Pavla ,,Spárta zajebaná jééé,, dal povel k rozchodu na pokoje...
Poslední akce naší odbočky v letošním roce je tedy minulostí. Chtěl bych vám touto cestou popřát pohodové prožití Vánočních svátků a snad lepší slávistický Nový rok!!!

TATA
F.F!!!
 

Vyhledávání