SK Převýšov - Slavia, 31.8.2011

04.09.2011 23:40

Převýšov... Ruku na srdce. Kdo z vás o této malebné vesničce nedaleko Chlumce nad Cidlinou slyšel. Stačila však dvouhodinová návštěva našeho souboru a o vísce čítající zhruba 350 obyvatel ví každý...
V poslední prázdninový den vyrážíme z Veleně s Fanýskem, Eliškou a Sandrou. Cestou ještě nabíráme v Kyjích Petra s Danem a v ten den ještě neplnoletým Honzou. Vše nasvědčuje tomu, že nás čeká příjemné fotbalové odpoledne, vždyť los nám přisoudil ve třetím kole Ondrášovky Cupu divizní celek Převýšova.
Během půl hodinky vystupujeme z vozu a míříme k útulnému hřišťátku (o stadionu se opravdu mluvit nedá). Zde již panuje slavnostní atmosféra. Řízná dechovka oblečená do slávistických dresů, voňavé klobásky, výborně ošetřená postřižinská 11° a 2200 natěšených diváků těšících se na ještě nedávno tak slavný klub.
Rozhodčí foukl do píšťalky a zápas začal...
Rozhodčí foukl do píšťalky a zápas skončil...
3:0 pro domácí!!! Ano 3:0 nás porazili kluci, kteří ještě ráno byli v práci a druhý den do práce znovu šli. Opravdu nevím, co se k tomuhle trapasu dá napsat. Lze jen pogratulovat převýšovským k zaslouženému postupu.
A našim borcům bych dal povinně přečíst nádhernou knihu Vítězslava Houšky Věčná Slavia, aby si uvědomili, jaký dres na sobě nosí...
 

Vyhledávání