Rovina u Kolína 7.7.2013

10.07.2013 08:12

ROVINA U KOLÍNA,  7.7.2013

 

Týden po pro nás veleúspěšném setkání ve Šternberku, nás čekala další slávistická akce a to jedno etapový náročný podnik pod názvem Rovina u Kolína. Bohužel časová kolize s podobným závodem jedoucím se ve Francii, zapříčinil menší startovní pole. Ale i tak se na startu tohoto prestižního klání dostavilo 24 odvážných cyklistů, nebojících se poprat se s nástrahami jediné etapy.

Náš profi tým samozřejmě nemohl chybět. Z Veleně nás nakonec vyrazilo do Kolína devět.

Sraz jako obvykle před zimákem, krátká prezentace, nezbytné hromadné foto a pak už jen šlápnout do pedálů a užít si nám známou trasu.

První bufet tradičně na soutoku Cidliny a Labe, kde každý doplnil energii dle svých chutí. Někdo pivkem, jiný klobáskou, či limonádou. Bača ptačím trusem, který mu přistál přímo na čele...

Další zastávka peleton tradičně rozděluje na ty, kteří touží pozdravit sparťanského výčepního v Nymburce a na ty kteří si chtějí užít klidné lázeňské město Poděbrady. Tu první variantu nakonec zvolilo 18 kolařů. A opět to stálo za to. Nezbytné hecování se sympatickým sparťanem za pípou, výtečná Postřižinská 11, pár fotografií na památku a celá skupina se vydala na cestu zpět. Cestou se u soutoku setkáváme se zbytkem výpravy, poobědváme a hurá ke Kolínu.

Díky kolínští za bezva neděli a doufáme, že tato krásná akce bude zachována i do let příštích!!!

 

Naše stáj se prezentovala v tomto složení: Jana (neviditelný dělník peletonu), Verča (prvně okusila nástrahy závodu), Lenka (věrný domestik Davida), Fanýsek (dříč a zarputilec nesnášející prohry), David (i přes kolení handicap příkladně bojující), Pepča (závodním s největším batohem), Bača (zajímavý svojí lahví tuzemáku v nosiči), Jirka (nejmladší jezdec dne) a já (nejpomalejší ze všech)...

 

Tata

F.F!!!

Vyhledávání