POTKALI SE U KOLÍNA aneb SLÁVISTICKÉ BOWLENÍ, Kutná Hora, 26.3.2011

27.03.2011 22:40

Sobota, 26. březen ráno a nás čeká cesta na 5.ročník bowlingového turnaje do Kutné Hory, pořádaného kolínskou odbočkou.
Z Veleně vyrážíme (byť s malým mnou nezaviněným :-) zpožděním ve standardní sestavě. Na hrádecké dálnici u Mc Donalda se k nám pak přidává Petr s rodinou. Zde u kávy spřádáme plány jak sestavit jednotlivé týmy. Můj bratr předem avizuje, že tentokrát bude bowlet s Danou a Honzou, což narušilo mé snění o obhajobě loňského fantastického třetího místa. Jakoby tušil v jaké formě mě a Janu turnaj zastihne...
V herně se již nacházelo všech 15 týmů, takže nic nebránilo, aby se turnaj naplno rozběhl. Bratr se nakonec přeci jen rozhodl, že bude hrát s námi, takže jsme nastoupili v těchto sestavách: Veleň 1( i když ta jednička letos... nevím, nevím) - Petr, Jana a Já, Veleň 2 - Dana T., Honza a Pepča, Veleň 3 - Dana, Pavel D. ml a Adélka. Pavel D. pak nastoupil v mixovaném družstvu složeného z přátel z Brandýsa nad Orlicí, Rokycan a z Veleně, což se nakonec ukázalo jako taktický tah, protože tento tým nakonec obsadil krásné čtvrté místo. I když by se o přínosu Pavla k tomuto umístění dalo polemizovat, nezapomněl mi při každé příležitosti připomenout, že skončil před námi.


Jak už jsem předeslal nás a hlavně mě turnaj nezastihl v nejlepší formě. Však z toho bylo nakonec ,,jen´´ sedmé místo... V první rundě dokonce měli všichni členi naší dvojky větší nához než já... Což mi bylo během dne i večera také několikrát připomenuto... Pepa si dokonce vyfotografoval monitor s výsledky, takže tuto zvětšeninu v brzké době očekávám ve schránce...
Lonští vítězové z Rokycan se nakonec museli sklonit před uměním našich přátel z České Třebové, třetí místo obsadil tým Brandýsa nad Orlicí, naše dvojka skončila na 11. místě a trojka na 15.
Předávání cen i tombolu, okrášlila svou přítomností Vicemiss SK Slavia Praha Lucie Valešová z Havlíčkova Brodu. Společná fotografie bude jistě ozdobou našeho webu.
5. ročník, jako již tradičně skvěle zorganizovaného turnaje, je tedy za námi. V příštím roce máme co napravovat.

 

Den však pro nás neskončil. Bez Petrovi rodiny se vydáváme na procházku po historickém centru s plánovanou prohlídkou stříbrných dolů.  K našemu velkému zklamání však zjišťujeme, že turistická sezóna začíná až za týden. Fárání do dolů tedy odkládáme a hledáme šenk, kde bychom zhlédli aspoň první třetinu boje našich ledových bohatýrů. To se nám nedaří, takže se přesouváme do léty prověřené základny U Kata. Zde hypnotizujeme svými pohledy Pavlův telefon, na kterém běží on line přenos z vysočanské O2 arény. Na posledních deset minut nás už holky vykazují na pokoj, takže můžeme v přímém přenosu sledovat ještě dva krásné góly do třinecké sítě!
Ke slovu pak přišly i rychlé špunty na oslavu už tak krásného dne.
Díky kolínští za bezva sobotu a těšíme se nashledanou na dalších akcích!!!

TATA
FF!!!

Vyhledávání