DERBY

27.03.2012 10:26

Sobota 15:50 slunečno, 17°C jasno, vítr 2 – 5 m/s.
Ideální podmínky pro zápas všech zápasů. O tom, zda právě sobota a 16 hodina je správná, zbytečné debatovat. Nikdy se nelze zavděčit všem.
Všeobecné očekávání: dostaneme další nakládačku.
Mé očekávaní: zřejmě padneme, ale mám dojem, že to nemusí být tak jednoznačné a dokonce si troufám i na nějaký bodík. Přeci jen Sparta posledních dní a týdnů neděsí, tak jako dříve.
Přání: ať nemusíme bědovat kvůli nějakému zářezu pana v černém, ať všichni kluci na hřišti bojují do posledního dechu no a samozřejmě vítězství 9:0, tak jako vždy.

Cestou na stadion potkáváme ocas průvodu „ocasů“ oděných do rumunské  barvy, nebo ať neurážím tuto krásnou zemi, do barev hraček nemluvňat. Mi tak napadá, kde se asi zastavil jejich duševní vývoj? Díky pohotovému seskupení pořádkových sil, je jedno z nemluvňat přesvědčeno, že házet po nás dopravní značení není správný nápad a můžeme pokračovat na stadion. Z bezpečnostních důvodů však vynecháme zastávku na Staropramen a musíme se spokojit s Plzničkou. Ó jaká škoda!
U stadionu potkáváme mnoho známých tváří přátel z různých odboček OP. Z naší odbočky se nás nakonec sešlo 12 členů.
Samotný zápas má výbornou atmosféru, umocněnou naším vedením a bezradností soupeře. Sparta sice má v první půli dvě velmi dobré příležitosti, ale nic, s čím by si náš gólman nedokázal poradit. Druhá půle je podobná, soupeř má uzemní převahu, ale žádné šance. Pak najednou z ničeho vyrovnává. Místo očekávaného drtivého tlaku, však přicházejí naše šance, gólová hlavička Blažka, nebo trestňák Jarolíma.
Závěrem se shodujeme, že konečná remiza je spravedlivá, když všichni litujeme inkasované branky a ztráty vítězství. Dnes bylo za poslední dobu snad nejblíže.
Co ještě stojí za zmínku? Určitě je to děkovačka, kterou nemá na povel Strašák, ale Martin Latka, v mých očích nejlepší hráč zápasu.
Za druhou stranu je to střídání obra Kweukeho, kdy ten toto těžce nese a ze hřiště jde pomaleji než cikán do práce.
Závěr je pro mne netradičně u Arazimu, kde je i potřeba probrat zda máme hledat nového trénéra, či zda Trénéra už nemáme.

panSlamáček

Vyhledávání