ZÁKUPY - IX. Setkání slávistů, 27.6.2009

28.06.2009 22:57

 

Na naše historicky první setkání slávistů nás z Veleně vyrazilo 13. Brzy v sobotu ráno nasedáme do aut a vyrážíme směr Zákupy. Zhruba po hodince jízdy v pohodě dojíždíme na místo, kde se již nachází značná část návštěvníků srazu. Zde se k nám také přidává Slamák a Jakub, který nás posílil, když se ve Veleni našlo tak málo fotbalistů... Již první pohled na rozcvičující se hráče dává tušit, jakou roli sehrajeme v hlavní části setkání, to jest ve fotbalovém turnaji. Sportem vypracovaná těla našich ,,soupeřů,, protahující se na travnaté ploše oproti našim vypracovaným břichům protahujících se maximálně ve frontě na pivo, jasně dávají najevo, kdo s jakými ambicemi přijel... Doplnění našeho teamu o mladou, ale až na Dádu fotbalem nedotknutou krev, nemohlo nic změnit..
Ale zpět k samotnému setkání. Po krátkém úvodu, kde promluvila mimo jiných i starostka města Zákupy, která přiznala náklonnost k červenobílým barvám, se mohlo přistoupit k losování. A zde si s námi osud zahrál opravdu dokonale. Má roztřesená ruka nám totiž vylosovala za naše soupeře loňské vítěze Mníšek pod Brdy a Něčín, budoucí finalisty... Jestliže jsme tedy měli nějakou teoretickou naději na nějaký solidní výsledek, tak po losu tyto naděje klesly na úroveň toho, že by Sparta vyhrála ligu.
Dali jsme si ještě pivko, abychom udrželi pot v těle a nastoupili na plac. Já jsem se poprvé postavil do brány a než jsem pochopil, proč mám v létě rukavice, už se míč třepotal v naší síti. ,,Nevadí,, říkám si. Ještě je spousta času na zkorigování výsledku. Mé úvahy však přerušil svištící kulatý projektil, letící kolem mojí bezmocně stojící stokilové figurky - 0:2... Do naší branky pak ještě přibylo 5 banánů, ale víc už jsme soupeři ,,nedovolili,,. Zde nutno připomenout, že se v tomto zápase krásně trefil Dáda Kaiser, nejmladší to člen našeho týmu. Konečný výsledek 2:7 nakonec není tak hrozný... Druhý zápas nás po výsledku 1:13 poslal tam, kam jsme už od začátku patřili, tedy do skupiny o 17 až 21 místo. Zde jsme narazili na Cvikov B a organizátory srazu Vikingy s České Lípy. Po zbytečné prohře se Cvikovem 1:2 se vše schylovalo k vrcholu celého turnaje, k zápasu s domácími Vikingy. „Nervydrásající“ zápas plný technických fines, nasazení, obětování, ale i prvků fair play zvedal diváky doslova ze sedadel. To byl duel o poslední místo. Výsledek 4:6 nebyl až tak důležitý. Nutno dodat, že mě osobně tento zápas bavil nejvíc. Naplňoval přesně to, co jsem si představoval pod pojmem „Setkání slávistů“. Pobavit se, začutat si fotbálek a hlavně se setkat s lidmi milující stejný klub. Zajímalo by mě kolik těch vyhecovaných a po vítězství lačnících hráčů bylo členy O.P. , F.K. nebo aspoň fandilo Slavii...
Poslední hvizd do píšťalky, hromadný skok s přáteli z České Lípy do největší kaluže a pak už jen vyhlašování výsledků. Obsadili jsme krásné poslední místo a já si dokonce odnesl i jednu individuelní trofej „NEJHORŠÍ BRANKÁŘ“. Tu a naše fantastické umístění jsme řádně zapili v restauraci V podzámčí, kde jsme rozbili svůj hlavní stan. Kdo vyhrál není až tak důležité. Alespoň pro nás ne. Pro nás bylo důležité, že jsme v Zákupech našli podobně smýšlející přátele, kterým nejde o vítězství, ale o to se pobavit.
Druhý den jsme si prohlédli krásný zámek a vyrazili k domovu.
Byl to příjemný víkend a už teď se těšíme na 10.ročník, který budou s největší pravděpodobností pořádat přátelé z Rožďalovic, kde jak doufáme půjde víc o setkání než o body.
Děkujeme Vikingům za skvělou organizaci a doufáme, že se budeme nadále setkávat při podobných akcích.
TATA
FAITHFUL FOREVER!!!

 

PS: A jak probíhal souboj oceněných hráčů? 

 V okamžiku, kdy českolipský Plamen propálil předsedu v naší bráně a pelášil vstříc oslavné koupeli v kaluži uprostřed vedlejšího hřiště, málokdo tušil, že jsme právě viděli jediný přímý souboj později oceněných hráčů - Nejhorší brankář x Nejhorší hráč. Viking po návratu do utkání obdržel žluté napomenutí za ždímání dresu a zbytek zápasu se vzhledem k hrozbě červené karty raději věnoval osobní obraně pana rozhodčího.

Fotogalerii přidám po návratu z dovolené.

PavelD


 

Vyhledávání