výroční schůze 2014

12.02.2014 09:22

Pátá výroční schůze a Univerzita Slavia - U Arazimů 2.2.2014

 

Je tomu už pět let, co jsme se poprvé sešli jako odbočka Odboru přátel Slavie v naší tradiční slávistické baště U Arazimů. Ondra Zlámal nám přivezl ukázat mistrovský pohár a nám se všechno zdálo tak samozřejmé, tak normální, že to prostě takhle bude navždy. Jak jsme se hrubě mýlili, ukázal čas budoucí. Náš milovaný klub, nejenže opustil příčky nejvyšší, ale bojoval a stále bojuje o holé přežití v 1.lize. Co nás však neopustilo, je láska k naší Slávii a víra, že jednou bude líp!

Pátá výroční schůze byla též schůzí volební. A jelikož se nám nikdo neodvážil postavit :-), budeme v další pětiletce pokračovat ve stejném složení. Tedy já coby předseda, Fanýsek místopředseda a Satan místopředseda.

Jak už se stalo milou tradicí, i letos jsme mezi sebou mohli přivítat mnoho hostů. Těžko už si představit naší výročku bez přátel z Kolína. Ti, ve složení Michal Janáček a Jirka Krula, sebou přivezli i delegaci z odbočky Brandýs nad Orlicí, v podobě nově zvoleného předsedy př. Jaroslava Beneše a místopředsedy př. Josefa Martince. Od nich jsme vyslechli krátkou zdravici, převzali pár suvenýrů a slíbili si užší spolupráci a návštěvy na našich akcích. Odbočku z Libiše tradičně reprezentoval Láďa Kinda. V neposlední řadě pak, při páté výroční schůzi, pátá návštěva člena vedení O.P. př. Michala Dobiáše. Tedy ani jedna neomluvená hodina! Klobouk dolů!

Čas příjemně plynul a vše směřovalo k vrcholu naší schůze, tedy k semináři Univerzity Slavia na téma Josef Bican. Krátce po třetí hodině vše vypuklo. Profesoři ve složení př. Martin Krob (předseda Odboru přátel), Vladimír Zápotocký (spisovatel a novinář) a Michal Dobiáš, se opravdu činili. Devadesát minut dokázali upoutat pozornost zaplněné hospody. Zajímavé historky a fotografie ze života nejlepšího kanonýra všech dob střídaly jedna druhou a než jsme se nadáli, bylo po všem. Přiznám se, že jsem měl trochu obavy, jak bude Univerzita přijata. Ale spokojené komentáře všech zúčastněných dávaly tušit, že jsme udělali dobře, když jsme pány profesory pozvali!

To však ještě nebyl konec našeho setkání. Hospodou zavoněl tradiční gulášek, řeči se vedly nejen fotbalové a pivko teklo proudem. Jak mizely pochutiny z obložených mís, tak mizely i poslední zábrany a došlo i na několik chorálů, kde, jako vždy, dominoval Satan se svým brumendem.

V tomto roce slaví nejen naše odbočka. Naše 5-ka je nicotná proti padesátileté historii nejstarší fanouškovské organizace, Odboru přátel. Pojďme si společně přát, ať letošní rok je konečně rokem úspěšným a ať to dotáhneme aspoň na to páté místo.

Ještě jednou všem děkuji za účast, díky za Váš čas, který věnujete naší odbočce. Děkujeme všem hostům za návštěvu. Moc si toho vážíme! Pánům profesorům dík za bezva školení a předsedovi O.P. Martinovi Krobovi za návštěvu a nadšení, se kterým se do své práce vrhnul. Snad bude líp!

 

TATA

F:F!!!!

Vyhledávání