VELEŇSKÁ PENTLE 2010

06.06.2010 21:08

Tak a máme to za sebou... Bezmála tři měsíce příprav, desítky telefonických hovorů, desítky naježděných kilometrů i několik hádek (samozřejmě konstruktivních) a pak v první červnovou sobotu 1.ročník VELEŇSKÉ PENTLE.

Počasí...To bylo asi v posledních dnech naše nejvíc skloňované slovo. A jelikož to byla jediná věc, kterou jsme ovlivnit nedokázali, nezbývalo i nám ateistům přistoupit k modlitbám. A byli jsme vyslyšeni!!! Už od samého rána sluníčko zahřívalo hřiště a my si mohli odškrtnout v seznamu úkolů poslední kolonku. Vše připraveno a můžeme začít!

První na pořadu dne byla Veleňská pentlička pro děti do 12ti let. 28 přihlášených seřazeno dle losu se pustilo do sportovního klání. Od začátku bylo jasné, že ne až tak kvalita, ale věk bude tím hlavním faktorem, který rozhodne o budoucím vítězi. Proti sobě totiž nastoupili děti od 3 do 12ti let... Je to pro příští ročník věc, další do diskuze, jak tuto akci pro nejmenší pojmout. Nicméně po vyřazení těch nejmenších se rozhořel boj o první místo, který nakonec zvládl nejlépe Jaroslav Švejda z Polerad. Veliká gratulace nejen jemu, ale i tatínkovi, který se celý den staral o grilované prasátko, na které bylo slyšet jen slova chvály.

Pak už to vypuklo. Herní plán, předem obsazený, dostál z části kvůli tragické události v naší obci a z části kvůli omluvenkám na poslední chvíli, několika změn. Nicméně náhradníků bylo, jak se později ukázalo, více než odřeknutých. Los proběhl bez problémů a mohlo se začít. Dvojice střídala dvojici a ambice několika potencionálních vítězů (včetně mne) vzali za své už v prvním kole... Několik soubojů se proměnilo doslova v derby. Proti sobě nastoupili totiž borci jak v dresech nejkrásnějších, tak v dresech klubu, který mění svůj znak podle politického systému. Vše však proběhlo zásluhou obou znesvářených stran jen v rovině sportovního hecování a tak by to mělo být! Zde se patří ocenit výkony několika účastníků. Například pana Aloise Nedorosta, nejstaršího soutěžícího, nebo naopak Davida Kaisera, nejmladšího, který se prokopal až do úctyhodného čtvrtfinále! Poděkování, ale patří všem přihlášeným za naprostou disciplínu. Nemuseli jsme během soutěže řešit jediný problém nebo protest. Herní pavouk se tenčil a kvalita střelců se zvyšovala. Poslední zástupce naší odbočky Pavel Nedorost nakonec obsadil skvělé třetí místo! O příčku nejvyšší si to rozdali Lukáš Vízner a Libor Dlask. V dramatickém finále byl nakonec úspěšnější Lukáš Vízner, takže první cena i putovní pohár zůstali ve Veleni! Slavnostní vyhlášení proběhlo okamžitě po skončení soutěže, jakož i bohatá tombola, ze které si každý z účastníků soutěže odnesl buď nějakou drobnost, nebo i hodnotnou cenu od našich sponzorů. Touto cestou bych chtěl ještě jednou poděkovat našim hlavním partnerům - Barracuda B.S., Segafredo Zanetti, SodaStream, Slavoj Veleň a kapele Joudův Píst!!! Na závěr byla vyhlášena cena speciální a to vyhlídkový let pro 3 osoby, který věnoval do soutěže pan Libor Frebort. Let odletěl symbolicky k přátelům do Kolína, kteří nás poctili pětičlennou delegací!

Vše nasvědčovalo, že je vše u konce, když v hlavách našich úhlavních sportovních nepřátel vzešel nápad na krátké derby na malé branky. Po krátkém hecování jsme k němu svolili, i když jen letmý pohled na náš tým s věkovým průměrem někde okolo 45ti let a pohled na sportem vycvičená těla našich soupeřů dával jasně najevo jak match dopadne. Sparta šla do vedení, ale i my jsme ukázali, že nedáme nic lacino a zásluhou Pavla Nedorosta jsme srovnali na 1:1. Naše naděje dlouho držel nad vodou náš výtečný brankář David Kaiser, leč po jediné jeho chybičce soupeř zvýšil na 2:1... Třetí branka do naší sítě už byl jen výsledek našeho drtivého tlaku, kdy se soupeř kolikrát jen uchýlil k odkopávání balonu na naší polovinu. Konec zápasu a naše prohra. Myslím, že to nikomu nevadilo. Společná fotografie a pak už jen posedět popovídat a pobavit se.

První ročník máme tedy myslím si, že úspěšně za sebou. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli. Pavlovi, Fanýskovi, Pepínovi, Jardovi za prasátko, Lůďovi a Slamákovi za gril a našim manželkám za trpělivost!!! A ještě jednou děkuji všem, kteří se Veleňské pentle zúčastnili a přispěli svým chováním k zdárnému průběhu akce! Za rok snad na viděnou! A Sparťani - bez skandování... Díky.

TATA

FAITHFUL FOREVER!!!

 

Vyhledávání