SLÁVISTICKÉ DOSTAVENÍČKO V KOLÍNĚ aneb LÁZNĚ KOLÍN - 12.6.2010

13.06.2010 22:24

Slávistické dostaveníčko v Kolíně. Tak se jmenovala akce našich kolínských přátel. My bychom si ji však s klidným svědomím mohli přejmenovat na „Kolínský balzám na nervy“. Po minulé sobotě (Veleňská pentle), kdy naše nervové soustavy dostaly co proto, se totiž ta sobota další opravdu jinak nazvat nedá. Plnými doušky jsme si všichni užívali to, že se nemusíme vůbec, ale vůbec o nic starat a jen se bavit, zevlovat a dodržovat pitný režim.
Naše osmičlenná delegace vyrazila s mírným opožděním, zaviněným noční ochutnávkou Tequily, na kterou pak Dana vzpomínala až do ranních hodin...Nicméně do restaurace Česká koruna v Kolíně, kde jsme již měli od našich kolínských přátel zamluven salónek,  jsme dorazili do konce s mírným předstihem. Usadili jsme se tedy na zahrádce a čekali u vychlazené Plzničky na místní. Ti se objevují zanedlouho, takže usedáme společně k sobotnímu obědu. Než nám byla chutná strava donesena, stíháme probrat dění ve Slávii i jiné „důležité“ záležitosti. Po obědě vyrážíme s krátkou zastávkou u opočenské zmrzliny do historického centra města Kolín. Zde je totiž u zvonice chrámu svatého Bartoloměje oficiální sraz kolínské akce. Přidávají se k nám další a přistupujeme na první bod programu - výstup na výše uvedenou věž. Příkré rozvrzané schodiště dalo prořídnout našim řadám, ale valná většina zdárně pokořila vrcholek zvonice. Zde se nám naskytl krásný výhled na centrum města a díky odbornému výkladu Michaela Janáčka jsme se i dozvěděli několik zajímavostí. Po sestupu mezi prostý lid jsme zaujali strategické místo u Obecního domu (zde se členové kolínské odbočky pravidelně scházejí) a při výtečně ošetřeném Staropramenu očekáváme průjezd historických vozidel. Po něm již následoval průvod dechových hudeb. V den naší návštěvy totiž ve městě probíhal slavný festival Kmochův Kolín. Dechovka střídala dechovku a na Pavlovi bylo vidět, jak se těší na loď:-). Naštěstí mezi jednotlivými soubory procházeli lepé mažoretky, takže i posluchači jiných žánru měli na co koukat, když už nemohli poslouchat.
Krátce před čtvrtou scházíme k řece abychom dostáli hlavnímu bodu programu - vyjížďce lodí po Labi spojenou s diskuzí s Luďkem Klusáčkem. Té předcházel test z historie Slávie, který pro nás Michael připravil. Vyplněný blanket byl zároveň vstupenkou do bohaté tomboly. Plavba příjemně ubíhala, od Luďka Klusáčka jsme se dozvěděli mnoho zajímavého, ať už Slávii, či o reprezentaci. Luděk je totiž asistentem trenéra Bílka u národního týmu.
Po skončení besedy následovalo losování tomboly. Šťastná internacionálova ruka přihrála do mé náruče slávistickou deku a Daniel vyhrál míč podepsaný hráči A-týmu!!!
To byla jen třešinka na dortu po perfektně připravené sobotě našich kolínských kamarádů!
Večer u naraženého sudu jsme se všichni do jednoho shodli, že bude li se konat tato akce i za rok a budeme pozváni, jistě si do ,,lázní Kolín´´ přijedeme odpočinout, protože na srdce jsou Poděbrady a na nervy Kolín!
Ještě jednou DÍKY a v Rožďalovicích na viděnou!

TATA
FAITHFUL FOREVER!!!

Vyhledávání