SLÁVISTICKÁ KUŽELKA, KUTNÁ HORA 11.12.2010

13.12.2010 21:53

Několik málo jistot má člověk slávistický. Například, že v klubové pokladně je prázdno, že nikdy nepohlédne do očí majiteli klubu, že žádný útočník stejně nepřijde... Pak jsou ale i jistoty jiné - akce pořádané kolínskou odbočkou - jistota dobré nálady a pohody.

Jedna z nich, Slávistická kuželka, se konala druhou prosincovou sobotu. Měsíc před tímto bowlingovým turnajem smíšených párů registrujeme zájem 6ti dvojic. Jak už to bohužel bývá, do Kolína odjíždíme jen v šesti... Já s Janou, Pavel s Danou a Pepa s Alenou, která narychlo nahradila nemocnou Adélku. Po příjezdu do města stříbra naše kroky neomylně vedou do námi oblíbeného penzionu U Kata. Službu konající sparťanská dvojice v krčmě je tentokrát právem jedovatější nežli v časech minulých. Ale co..  Ona se karta zase snad jednou obrátí! Nicméně tradiční Dačický ležák nám byl poskytnut a my mohli vyrazit do nedaleké herny. Zde se k nám také přidává i Slamák s Jindříškem.

Většina zúčastněných systém klání znala, takže se turnaj mohl bez problémů rozběhnout. Hned z našich prvních hodů bylo patrné, že zatímco já s Janou svoje loňské umístění neobhájíme, tak Pavel s Danou zřejmě ano. Pepa se svojí novou spoluhráčkou neobhajovali nic, o to větší bylo ale jejich překvapení z krásného celkového desátého místa!!! Naše konečné umístění - my šestí, Dvoriakovi těsně 21 - asi chtěli další ozdobu na stromeček :-). Na turnaji byl přítomen tiskový mluvčí Slavie Ondra Zlámal. Bylo na něm však patrné vypětí z dnů minulých i budoucích, takže to na nějakou delší besedu z pochopitelných důvodů nevypadalo.

To už se ale blížil konec a bylo jasné, že červenobílá kuželka se přijela jen provětrat do Kutné Hory a v rukou manželů Tomáškových opět odjela do Brandýsa nad Orlicí. Ostatní umístění myslím není až tak podstatné (když v něm nefigurujeme my :-) ). V bohaté tombole si každý ze zúčastněných odnesl nějakou drobnost, či hodnotnou cenu. Tou hlavní byl slávistický dres.

Odebíráme se zpět na tiskovku ke Katovi, tentokrát posilněni o dva členy Kolínské odbočky Michaela a Jardu. Objednaný stůl ozdobený červenobílými svícemi se po chvilce prohýbá pod nánosem piv a jiných pochutin. Krčmu jako tradičně opouštíme velice spokojeni, a poslední... Nezbývá, než se rozejít do svých pokojů. To by však v cestě Pavlovi nesměla stát cca 2 metry před cílem kožená sedačka...Pavel usoudil, že v jeho turnajem a pivem zmoženém těle se nedostává ani za mák energie a ulehl na ni. Po krátkém přemlouvání a vyhrožování (dokonce vzbuzením předsedy) přeci jen nalezl zbytky sil a odkráčel na svůj pokoj.

To byla poslední akce letošního roku. Díky Kolínští za super víkend a nezbývá než si přát, abychom se setkávali i v roce příštím, v roce prvoligovém!

 

 

Vyhledávání