SLÁVISTICKÁ KUŽELKA 2009 - KUTNÁ HORA, 12.12.

14.12.2009 08:47

 Druhou prosincovou sobotu nás čekala poslední akce tohoto kalendářního roku, Slávistická kuželka - předvánoční turnaj smíšených párů v bowlingu.

Kartami hned ráno zamíchalo odpadnutí jednoho z našich párů, takže jsme vyráželi jen ve čtyřech. Během cesty zkoušíme narychlo sehnat náhradu, což je s pochopitelných důvodů úkol nadlidský. Nezbývá než zavolat tuto nepříjemnou zprávu Michaelovi, hlavnímu to organizátorovi akce...

Po příjezdu do Kutné Hory a ubytování se, v již z jarní akce prověřeném hotelu U kata, jdeme spláchnout prach z cest do stejnojmenné restaurace. Sympatická obsluha nás vítá slovy ,,Á slávisti jsou tady''. Zřejmě jsme zde v dubnu zanechali nesmazatelný dojem... Po krátkém občerstvení vyrážíme pěšky do herny. Ta je asi kilometr vzdálená, takže během cesty je čas na probírání ambicí obou dvojic. Zatímco já s Janou se nebojíme mluvit o medailových pozicích, Pavel s Danou se vůbec nebojí mluvit o pozici poslední. Dvacet minut před oficiálním začátkem turnaje naše rozjímání přerušil telefon. Je to neuvěřitelné, ale Slamák s chotí a malým Jindříškem nasedají v Milovicích do auta a vyrážejí směr Kutná Hora!

Po krátkém úvodu začíná samotný turnaj, kterého se zúčastnilo úctyhodných 24 smíšených párů z Brandýsa n. Orlicí, České Třebové, Kutné Hory, Kolína, Chrudimy, Velkého Oseka, Poděbrad a Veleně. Nebudu se rozepisovat o výkonech našich dvojic, zmíním jen, že Pavlovi s Danou chybělo pouhých 5bodů, aby se odpoutali z celkově posledního místa a jen moje totálně pokažená třetí hra zapříčinila pád z bronzové příčky na celkově šesté místo. Podrobné výsledky najdete již brzy v sekci Download.

Časový harmonogram klapl na minutu přesně a mohlo se přejít k vyhlášení výsledků. Stůl obtěžkán cenami od sponzorů se pozvolna vyprazdňoval a došlo k předání ceny nejhlavnější a to Slavistické kuželky, kterou vlastnoručně vyrobila paní Janáčková. Tu zdá se mají na několik dalších let zamluvenou dle výkonů manželé Tomáškovi. I když kdo ví? Když Pavel s Danou potrénují...

Následovala zhruba hodinová debata o budoucnosti a fungování OP, které zúčastnili členové výboru,  přátelé Smetana a Dobiáš a zástupci jednotlivých odboček. Nudící se manželky postupně odebírali diskutéry od stolu a tak nezbývalo než debatu ukončit a rozejít se.

My jsme nabrali směr restaurace U kata, kde na nás čekal rezervovaný stůl s nápisem SLÁVISTI. Vychlazené pivko, výborné jídlo(dokonce ozdobené oblohou ve slávistických barvách) a hlavně sympatická obsluha, která mi dokonce nosila pivo v mém právě vyhraném slávistickém půllitru - to vše zakončilo povedenou sobotu. Okolo půlnoci si moje drahá polovička spletla vyskládané popelníky s natočeným pivem a to byl jasný povel k odchodu do hajan...

Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci této zdařilé akce, Slamákovi s rodinou za rychlou náhradu za náš vypadnuvší pár a výborné partě od Kata, kam se budeme rádi vracet, kdykoli nás kroky zavedou do Kutné Hory.

 

TATA

 

P.S. Veškeré náklady spojené s turnajem si účastníci hradili ze svého.

Vyhledávání