Slavia Praha : sparta praha 28.9.2013

07.10.2013 09:10

 

Nálada před jubilejním 280. pražským derby nemohla být horší. Slavia se nacházela na potupném 15. místě tabulky. Oproti tomu sparta šla do derby jako vedoucí celek fotbalové ligy. Favorit byl tedy jasný a jen opravdu velký optimista věřil ve výhru Slavie.

                Po prvním poločase byl však výsledek nerozhodný, a co víc, největší šanci poločasu bohužel neproměnil velmi dobře hrající Škutka. Ve druhém poločase se však ujala vedení sparta, když se po nefaulu Gecova ujal míče Vácha a vstřelil první gól zápasu.  Slavia se snažila o vyrovnání, ale po přísném vyloučení Kisela se už na nic nezmohla. V nastaveném čase naopak vstřelil druhý gól sparty Dočkal.

                Derby tedy rozhodli dva odchovanci Slavie a je pouze chyba vedení, že již nehrají za náš klub. Ovšem nechápu snahu těchto hráčů lézt sparťanům do zadku… Zvlášť u takového Váchy, který ještě nedávno prohlašoval, jak bude mít Slavii navždy v srdci.

                Z naší odbočky se dostavilo pouhých 5 členů, což určitě není počet, který by byl adekvátní tomuto zápasu.  Za zmínku stojí i povedená chorea věnovaná 100. výročí narození naší klubové legendy Josefa Bicana. Jaký kontrast s již tradiční trikolórou sparťanských fanoušků. J

Slavia tedy nevyhrála ani druhý zápas pod trenérem Koubkem a nadále se krčí na předposledním místě tabulky. Výkon však byl oproti minulým domácím zápasům lepší a dává naději do dalších zápasů.  

Vyhledávání