POTKALI SE U KOLÍNA aneb SLÁVISTICKÉ BOWLENÍ - Kutná Hora, 10.4.2010

12.04.2010 23:56

Rok se s rokem sešel a my vyrážíme na 4.ročník slávistického bowlení do Kutné Hory. Tentokrát však naše očekávání nejsou zahalena rouškou nevědění, ba právě naopak. Dobře víme, že míříme mezi přátele, kteří jsou naladěni na stejnou (tedy slávistickou) notu. Dlouho dopředu avizujeme, že jsme schopni dát dohromady tři teamy. Zájem o turnaj je však rok od roku větší, takže naše plány obsadit všechna tři první místa berou za své... Den před samotným turnajem však přichází zpráva, že se z turnaje na poslední chvíli odhlásilo družstvo OP Libáň, takže narychlo aktivujeme Pepína, kterého doprovodila jeho dcerka Adélka a vyrážíme podrobit si zbytek bowligového světa!
Příprava na turnaj probíhala podle našich zvyklostí, tedy neprobíhala vůbec... Jen jednou jsme se sešli v neúplném počtu na dvouhodinovém tréninku, kde jsem si náhozem 192 bodů potvrdil připravenost převzít pohár za první místo. Další problém nastal v momentě, kdy jsme zjistili, že náš tradiční tréninkový kemp v hotelu U Kata hlásil plné obsazení! Nezbývalo tedy než hledat náhradní řešení, které by však bylo k našemu již dvakrát osvědčenému zařízení co nejblíže. Stůl pro závěrečnou tiskovou konferenci se totiž Janě podařilo zarezervovat a štrádovat byť jistě zajímavým historickým městem, po skončení tiskovky, by pro naše turnajem unavená těla nebylo to pravé...
Oproti loňsku posunutý začátek klání se z počátku jevil jako nepodstatný, až do chvíle, kdy jsme po ubytování se v nedalekém penzionu U Slunce zjistili, že tradiční předzápasový Dačický ležák nám nebude poskytnut z důvodu zavřenosti Katovi krčmy. Červíček pochybností začal v našich střízlivých hlavách hlodat - "Není těch změn na jedno turnajové ráno až moc?" Na chmury však není čas a je třeba vyrazit.
Krátce po jedenácté hodině se v herně nacházejí již všichni přihlášení a díky dokonalé organizaci zanedlouho také všichni stojí na svých předem vylosovaných drahách. Co se týče našich třech družstev, je už od začátku jasné, že vysněný hatrick se konat nebude... Náš první team háže lehce nad průměr (jsme přeci jenom zvyklí naše striky vrhat v odpoledních hodinách :-), ale krátké podívání se na dráhu našeho družstva číslo 2, kde se Pavel již poněkolikáté snaží urychlit hru posíláním koulí okapem, jasně dokazuje, že naše role jsou pevně dány... Naopak příjemným překvapením byl výkon naší trojky, kde u bratří Honzy a Dana padly dokonce osobní rekordy!!!
Konec turnaje, závěrečné vyhlášení. Na světě je první obrovské překvapení!!! Náš tým č.2 není díky Rožďalovickým poslední! Zřejmě svoji energii plně věnují přípravám 10.srazu odboček... Naše v uvozovkách 3. se ocitá na krásném 12. místě! Každým dalším vyhlášeným družstvem se zvyšuje naděje naší jedničky na historicky nejlepší umístění! A pak to přišlo! Michael vyhlašuje 4.místo... a nejsme to my!!! Obrovská euforie zahaluje naše krušovickým ,,pivem´´ omámené mozky a nám je už teď vcelku jedno jaká medaile to bude. Byla to pomyslná bronzová. Objektivně řečeno, stříbro bylo na dosah, ale zlato bylo až někde v Rokycanech...
Opravdu velmi povedená akce! Jen nevím, jak to bude tímto tempem příští rok. Zřejmě si Kolínští zamluví hernu na celý den... Nebojím se, že by to s pomocí přátel z Brandýsa nad Orlicí nezvládli.
Naše skupina se pak vydává na prohlídku města, kde právě probíhá akce pod názvem "Probouzení Kutné Hory". Po prohlídce Vlašského Dvora a půlhodinovém rozhovoru s Janem Žižkou z Trocnova (fakt nekecám), odcházíme směr restaurace U Kata.
Zde již každý v podvečerních hodinách choval se jak Mikuláš Dačický z Heslova, známý to frejíř a piva pitel. Šenk otřásájící se smíchem opouštíme jako tradičně poslední...
Uléhám s Janou a diplomem za třetí místo. Popravdě, víc se tisknu k němu!
Díky kolínští za super víkend a těšíme se na vás na naší Veleňské pentli! Snad dopadne stejně dobře jako vaše akce.

TATA

 

Výsledky jsou zveřejněny na stránkách OPS Kolín >>>>>

Vyhledávání