1. ROČNÍK SLÁVISTICKÉ GARDY OSTROSTŘELECKÉ, Střelnice Kluky - 7.9.2013

11.09.2013 08:34

1. ROČNÍK SLÁVISTICKÉ GARDY OSTROSTŘELECKÉ, Střelnice Kluky - 7.9.2013

 

Dlouho dopředu připravovaná, nová akce kolínských přátel se uskutečnila v první zářijovou sobotu. 

O co šlo? Šlo o to trefit čtyři druhy terčů, vzdálených 25m, dvěma typy zbraní. Úkol ve skrze jasný, ale jak ukázala budoucnost, ne až tak jednoduchý...

Naše trojčlenné komando ve složení Já, Jana a Fanýsek zde samozřejmě nemohlo chybět! Bohužel jen trojčlenné... Ač předem na akci předběžně přislíbilo účast snad deset našich členů. V mých očích je to naprostá neúcta ke všem, kdo se snaží cokoli zorganizovat.

Po příjezdu jsme byli seznámeni se zbraněmi a terči, poučeni o bezpečnosti a pak se šlo na věc.

První položkou byla střelba z velkorážní pistole ve stoje. Poučen ze sledování akčních filmů jsem se hrnul mezi první střelce, abych posléze seznal, že tito hrdinové mají asi lepší zbraně... Má roztřesená ruka, zasáhla z deseti ran terč pouze jednou...Asi vadná pistolka. Ne jinak si vedl Fanýsek, ten dokonce dokázal trefit trávník cca 10m před terčem:-). Z naší výpravy se tak jasnou pistolovou jedničkou stala Jana. Dokázala trefit dokonce dvě desítky!!! Druhá položka, tatáž zbraň jen terč ve tvaru střelce. Zlepšení žádné, výsledek totožný...

Další disciplína střelba z dlouhé malorážky v sedě na terč s rukojmím (při zásahu rukojmího se body odečítaly). Zde jsme si trochu spravili reputaci. Poslední položkou pak byla střelba malorážkou ve stoje. Motivován sázkou s Janou o jednu Plzeň, jsem dosáhl svého nejlepšího výsledku! Kolik? Ani nevím, ale to je vlastně úplně jedno. Důležitá byla příjemně strávená sobota mezi fajn lidmi!

Pak už jen vyhlášení výsledků nezbytné focení a rozloučení. Kvůli časovému tlaku jsme si tak nemohli vystřelit ze Škorpionu EVA, ale to NEVA.

Díky za pozvání na tuto jistě zajímavou akci a doufáme, že se za rok opět uvidíme na stejném místě při druhém ročníku!

 

TATA

Vyhledávání